Segítség a keresőoptimalizálásban - inBalance Webdesign

Segítség a keresőoptimalizálásban

Ha úgy érzed, hogy szeretnél tenni azért, hogy a weboldalad egyre inkább előre kerüljön a Google keresőjében, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha blogot vezetsz! Abban pedig, hogy a blogod eredményes is legyen egy egyszerűen használható, INGYENES WordPress bővítmény segít.

KEZDŐ LÉPÉSEK

A bővítmény aktiválásához keresd fel a WordPress „Bővítmények/Új hozzáadása” menüpontját és a keresőbe gépeld be, hogy „Yoast SEO”. Ezt követően kattints a „Telepítés most” opcióra, majd a „Bekapcsolásra”.

Yoast SEO

KÖZÖSSÉGI MÉDIA BEÁLLÍTÁSOK

Ahhoz, hogy a bejegyzésednek akkor is hibátlan legyen a megjelenése, ha megosztod a közösségi média felületeiden (pl.: Facebook) néhány alapvető beállítást még el kell végezni.

De mit is jelent, hogy hibátlan a megjelenés?

  • Megjelenik a bejegyzésed kiemelt képe.
  • Látható a weboldalad címe és neve
  • A kép alatt megjelenik a bejegyzésed címe és a bevezető

Hogyan állítsd be?

A plugin bekapcsolását követően meg fog jelenni a „Yoast SEO” menüpont az oldalsó menüsávban. Erre kattints rá, majd válaszd a „Közösségi beállítások” lehetőséget. A fiókok fül alatt add meg a létező közösségi felületeid pontos elérhetőségét (URL). A Facebook fül alatt pedig állítsd be az alábbiakat:

  • Open Graph metaadatok hozzáadásának engedélyezése
  • A kezdőlapod megosztásakor megjelenő képet.
  • A címsort – lehetőség szerint a weboldalad nevét
  • Egy rövid leírást vagy mottót
  • Egy alapértelmezett képet arra az esetre, ha lennének olyan bejegyzéseid, amelyekhez nem tartozik kiemelt képed. (Ha teheted dolgozz minden esetben kiemelt képekkel!)

Ne felejts el menteni!

BŐVÍTMÉNY HASZNÁLATA A GYAKORLATBAN

Amikor létrehozol egy új bejegyzést és már megadtad a címet és a tartalom is bekerült, akkor a bejegyzés alatt (klasszikus szerkesztő esetében) megjelenik a Yoast SEO bővítmény segéd mezője:

Bővítmény

Az itt megjelenő első két fül (SEO és olvashatóság) a kiemelten fontos, ahol törekedni kell rá, hogy a kedves smiley-k mindig zöldek és vidámak legyenek.

A legfontosabb teendők:

  • Adj meg kulcsszót! Ez lehetőleg egy olyan szó legyen, ami legalább 5 alkalommal szerepelni fog a bejegyzésedben és amit a címsorban is tudsz szerepeltetni.
  • Adj meg metaleírást! Vagyis adj meg egy körülbelül 125 karakterből álló mondatot, ami a Googleban a címsor alatt megjelenhet, mint bevezető szöveg.

Ha ezekkel megvagy, akkor kicsit lentebb görgetve megtalálod a további javaslatokat valami ehhez hasonló felsorolásban:

Javítandó problémák

Itt a piros kategóriába tartozókat érdemes javítani, és a narancssárgák többségét is egészen addig, amíg nem mosolyog zölden és boldogan a smiley a SEO fülön. 😊

Az olvashatóság esetében ugyan ez a teendő: itt is érdemes követni a javaslatokat annak érdekében, hogy a Google értékesnek találja a tartalmunkat.

Ha szeretnél többet tudni a bővítményről, akkor látogass el a Yoast SEO weboldalára.

Érdekel részletesebben a keresőoptimalizálás? Kattints és olvasd el az erről szóló bejegyzésemet!

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!