MSE Weddings Weboldal Tervezése és Fejlesztése - inBalance Webdesign

MSE Weddings Weboldal Tervezése és Fejlesztése

Esküvőszervező weboldalának redesignja és felhasználóbarátabbá tétele.

Projekt Áttekintése

A projekt célja egy elegáns és felhasználóbarát weboldal létrehozása volt az MSE Weddings számára, amely Emese esküvőszervező vállalkozását képviseli. A projekt magában foglalta a kezdeti kutatástól a tervezésen át a fejlesztésig az összes lépést, biztosítva, hogy a végeredmény pontosan tükrözze az ügyfél igényeit és a célcsoport elvárásait.

Kutatási Fázis

Piaci Kutatás és AI alkalmazása

A kutatási szakaszban az AI technológiát vettem igénybe, hogy mélyebb betekintést nyerjek a piaci trendekbe és a versenytársak weboldalainak elemzésébe. Az AI segítségével összegyűjtött adatok és elemzések biztosították a szükséges információkat a hatékony tervezési döntések meghozatalához.

Felhasználói Kutatás és Perszónák

Az AI-t a felhasználói kutatás során is használtam, amely segített azonosítani a potenciális látogatók viselkedési mintáit és preferenciáit. Az így létrehozott perszónák segítségével a weboldal minden aspektusát a felhasználók igényeihez igazíthattam.

UX Kutatás

Tervezési Fázis

Tartalom Létrehozása AI Segítségével

Az AI nem csak a kutatási szakaszban volt hasznos, hanem a tartalom létrehozásában is kulcsfontosságú szerepet játszott. Az AI segítségével készített tervezeti tartalmak lehetővé tették, hogy Emese már a kezdeti fázisban láthassa és értékelhesse az elképzeléseimet. Ez a folyamat segített abban, hogy a tartalmak pontosan tükrözzék az ügyfél és a célcsoport igényeit.

Drótvázak és Mobil-First Szemlélet

A drótvázak kialakításakor a mobil-first szemléletet követtem, amely prioritást ad a mobil nézeteknek, figyelembe véve a felhasználók növekvő részét, akik mobil eszközökről látogatják az oldalakat. A mobil nézetek után az asztali nézeteket is kidolgoztam.

Drótvázak - UX/UI tervezés

Prototípusok

Az egyszerűsített prototípusok segítségével szemléltettem az alapvető funkciókat és az oldalak közötti navigációt. Ez lehetővé tette, hogy Emese már korai szakaszban láthassa és értékelhesse az oldal működését.

Design és Fejlesztési Fázis

Design Tervek és Végső Prototípus

A design tervek elkészítése után egy részletes és interaktív végső prototípust hoztam létre, amely bemutatta a weboldal végleges kinézetét és működését. Ez biztosította, hogy az ügyfél pontosan lássa, mire számíthat a weboldal élesítésekor.

Moodboard Design - UX/UI tervezés

Weboldal Fejlesztése

A jóváhagyott prototípus alapján WordPress-t használva, HTML, CSS, JavaScript és PHP technológiák segítségével fejlesztettem le a weboldalt. A fejlesztés során figyelembe vettem a reszponzív design elveit és a legjobb SEO gyakorlatokat.

Jelenlegi Állapot és Jövőbeli Kilátások

A weboldal jelenleg tartalomfeltöltés alatt áll, és néhány kulcsfontosságú tartalmi elem még hiányzik. Az élesítés 2024-re van tervezve, amely után az MSE Weddings teljes körű online jelenléttel fog rendelkezni.

Tanulságok

A projekt során tovább fejlesztettem a kutatási, tervezési és fejlesztési készségeimet. A felhasználói kutatás különösen hasznosnak bizonyult, mivel segített abban, hogy a weboldal minden aspektusát a célcsoport igényeihez igazítsam. A projekt során szoros együttműködésben dolgoztam az ügyféllel, ami lehetővé tette, hogy a végeredmény pontosan tükrözze az ő elképzeléseit és a piaci igényeket.

Következtetés

Az MSE Weddings weboldalának tervezése és fejlesztése egy összetett projekt volt, amely kihívásokkal és lehetőségekkel teli. A projekt sikeresen integrálta a kutatást, a felhasználóközpontú tervezést és a modern webfejlesztési technikákat, hogy létrehozzon egy olyan online teret, amely tükrözi az MSE Weddings márkáját és magas színvonalú szolgáltatásait. Az élesítés után a weboldal várhatóan erős online jelenlétet biztosít majd Emese esküvőszervező vállalkozásának.

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!