Holyduck.hu újratervezése - inBalance Webdesign

Holyduck.hu újratervezése

A holyduck.hu weboldal új és felhasznlóbarátabb megjelenésének megtervezése

A projektről

A Holyduck.hu weboldal újratervezésének projektje egy átfogó felhasználói élmény és interfész megújítását célozta meg. A cél az volt, hogy a weboldal intuitívabb, felhasználóbarátabb és vizuálisan vonzóbb legyen. A projekt során különböző kutatási és tervezési módszereket alkalmaztam, hogy biztosítsam a végeredmény sikerességét.

 

Kutatás és elemzés

Felhasználói kutatás

A projekt kezdetén felhasználói kutatást végeztem, amely magában foglalta a célközönség megértését, szükségleteik és viselkedési mintáik azonosítását. Ezt követően létrehoztam néhány felhasználói perszónát, amelyek segítettek az ügyfél és a fejlesztői csapat számára is megérteni, hogy kik azok, akik a weboldalt használják.

Összehasonlító elemzés

A piaci versenytársak weboldalainak összehasonlító elemzését is elvégeztem, hogy azonosítsam az iparági trendeket és a legjobb gyakorlatokat. Ez segített abban, hogy a holyduck.hu kiemelkedjen a versenytársak közül.

Tervezési folyamat

Információs struktúra

Az információs struktúra kialakításával kezdtem, amely meghatározta a weboldal tartalmának hierarchiáját és navigációját. Ez biztosította, hogy a felhasználók könnyen megtalálják az őket érdeklő információkat.

Drótvázak

A struktúra elfogadása után drótvázakat készítettem, kezdve a mobil nézettel, mivel a felhasználók egyre inkább mobil eszközökről látogatják a weboldalakat. A mobil-first megközelítés biztosította, hogy a weboldal minden eszközön jól működjön. Az asztali nézetet a mobil nézet alapján alakítottam ki.

Design iterációk

A színvilág és a stílus már adott volt, de több egyeztetési körre volt szükség az ügyféllel, hogy megtaláljuk a megfelelő irányt. A végleges design elfogadása után egy UI Kit-et állítottam össze, amely segítette a fejlesztőket az egyedi design döntések megértésében.

Kommunikáció és projektmenedzsment

A jó kommunikáció az ügyféllel, Eszterrel, kiemelten fontos volt, különösen a hosszú tartalmak miatt, amelyeket többször is át kellett dolgozni, hogy a felhasználók számára emészthetőek legyenek. A kommunikációs készségeim és az ügyfelekkel való kapcsolattartásom a projekt során tovább fejlődött.

Az Asana projektmenedzsment eszközt használtam a projekt kezelésére, de a tapasztalatok alapján a Notion a későbbiekben  hatékonyabb eszköznek bizonyul az ügyfelekkel való kommunikációban. Ennek eredményeként létrehoztam egy ügyfélportált, ahol az ügyfelek könnyen adhatnak visszajelzést és nyomon követhetik a projekt előrehaladását.

Eredmények és tanulságok

A projekt sikeresen zárult, a holyduck.hu weboldal egy felhasználóbarát, vizuálisan vonzó és könnyen navigálható felületet kapott. A projekt során szerzett tapasztalatokat felhasználva tovább finomítottam a kommunikációs és projektmenedzsment folyamataimat, ami hozzájárult a jövőbeli projektek még hatékonyabb kezeléséhez.

Következtetés

A holyduck.hu weboldal újratervezése komplex feladat volt, amely számos tervezési és kommunikációs kihívást tartalmazott. A projekt során szerzett tapasztalatok nemcsak a weboldal minőségét javították, hanem a személyes készségeimet és eszköztáramat is bővítették, ami hosszú távon előnyös lesz a karrierem szempontjából.

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!