Hold Krónikák Oktatási Platform Tervezése és Fejlesztése Bevezetés - inBalance Webdesign

Hold Krónikák Oktatási Platform Tervezése és Fejlesztése Bevezetés

Oktatási felület tervezése és fejlesztése.

Bevezetés

A Hold Krónikák oktatási platformja egy olyan weboldal, amelynek célja, hogy a felhasználók könnyedén navigálhassanak a különböző oktatási programok között, beiratkozhassanak ezekre, és így fejleszthessék szakmai és személyes készségeiket. A projekt során a WordPress alapú weboldal tervezése és fejlesztése volt a feladatom, figyelembe véve a WooCommerce és LearnDash bővítmények technikai korlátait.

Kutatás és Tervezés

Felhasználói Kutatás és Összehasonlító Elemzés

A tervezési folyamatot alapos piackutatással és felhasználói kutatással kezdtem, amely magában foglalta a célcsoport igényeinek és viselkedésének elemzését, valamint az összehasonlító elemzést, hogy megértsük a versenytársak által kínált megoldásokat.

Perszónák Készítése

A kutatás eredményeképpen létrehoztam több felhasználói perszónát, amelyek segítettek az ügyfélnek és a fejlesztőnek megérteni a felhasználók igényeit, és nekem is iránymutatást adtak a felületek tervezésekor.

Tartalmi Struktúra

Az ügyfél által biztosított hosszú szöveges tartalmakat úgy kellett strukturálnom, hogy azok könnyen emészthetőek és érthetőek legyenek a felhasználók számára. Ez aktív kommunikációt igényelt az ügyféllel, hogy minden oldalon a megfelelő tartalmi struktúra alakuljon ki.

Drótvázak és Prototípusok

Drótvázak

Az információs architektúra és a tartalmi struktúra meghatározása után drótvázakat készítettem, amelyek az oldalak alapvető szerkezetét és a felhasználói interakciókat vázolták fel.

Prototípusok

Egy egyszerűsített prototípus készült, amely lehetővé tette a felhasználói interakciók prezentálását az ügyfelem és a fejlesztő felé. A kapott visszajelzések alapján módosításokat hajtottam végre, finomítva a felhasználói élményt.

Design és Fejlesztés

Végső Design és Prototípus

A felhasználói visszajelzések és az ügyféllel folytatott kommunikáció után a végső design és a hozzá tartozó részletes prototípus került kialakításra, amely már teljes mértékben tükrözte a weboldal végleges kinézetét és működését.

UI Kit és Átadás

A projekt zárásaként egy UI Kit-et állítottam össze, amely tartalmazta az összes szükséges design elemet, komponenst és irányelveket, amelyeket a fejlesztő, Erika (ekkapixels.hu) használt a weboldal megvalósításához.

Eredmények

A projekt eredményeképpen egy átlátható, felhasználóbarát és könnyen navigálható oktatási platform jött létre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hatékonyan iratkozzanak be programokra és fejlesszék készségeiket. A hosszú szöveges tartalmakat sikerült úgy strukturálni, hogy azok ne terheljék túl a felhasználókat, miközben minden szükséges információt biztosítanak.

Tanulságok

A projekt során tovább fejlesztettem a WordPress alapú weboldalak tervezésében szerzett tudásomat, különösen a WooCommerce és LearnDash bővítményekkel való munkát illetően. A felhasználói visszajelzések alapján történő iteratív tervezési folyamat megerősítette a felhasználóközpontú design fontosságát.

Következtetés

A Hold Krónikák oktatási platformja egy sikeres projekt volt, amely megmutatta, hogy a jól megtervezett felhasználói élmény milyen fontos szerepet játszik az online oktatásban. Az eredmény egy olyan weboldal, amely nem csak informál, hanem motivál és segíti a felhasználókat az önmegvalósítás útján.

A weboldal megtekinthető: holdkronikak.hu

   

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!