Riasztórendszer Kezelő App UX/UI Tervezése - inBalance Webdesign

Riasztórendszer Kezelő App UX/UI Tervezése

Egy a riasztórendszerek távoli vezérlésére szolgáló applikáció tervezése

Bevezetés

A projekt célja egy olyan mobilalkalmazás tervezése volt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon követhessék és távolról vezérelhessék riasztórendszerüket. A kihívás abban rejlett, hogy egy intuitív, könnyen kezelhető és átlátható felületet hozzak létre, amely a specifikációk szerint számos információt jelenít meg kompakt formában.

Tervezési folyamat

Információs stuktúra és user flow

A projekt elején megterveztem az információs struktúrát és a felhasználói folyamatot (user flow), amelyek meghatározták az alkalmazás logikáját és navigációját. Ez biztosította, hogy az alkalmazás intuitív legyen és a felhasználók könnyen hozzáférjenek a különböző funkciókhoz.

Felületi tervezés

A felhasználói interfész tervezése során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az ügyfél által kért számos apró információt hogyan jelenítsem meg átláthatóan. A megoldás érdekében tömörítési és vizuális hierarchia technikákat alkalmaztam, hogy a fontos információk kiemelkedjenek, miközben a kevésbé lényeges adatok diszkréten, de érthetően maradjanak jelen.

Világos és sötét mód

A felhasználói élmény javítása érdekében a designt világos és sötét módban is megterveztem, így a felhasználók a környezetüknek és preferenciáiknak megfelelően választhattak megjelenést. Mindkét módban 39-39 nézet készült el, amelyeket egy részletes UI Kit kísért, hogy a fejlesztők pontosan értelmezni tudják a tervezési döntéseket.

Design - Világos

Prototípus és UI Kit

A tervezési folyamat során egy interaktív prototípust is készítettem, amely segített a fejlesztői csapatnak megérteni az általam megálmodott funkciókat és design megoldásokat. A projekt végén egy UI Kit-et állítottam össze Figmában, amely részletes útmutatást nyújtott a fejlesztők számára a design implementálásához.

UI Kit Enicom

Fejlesztés

Az App Hungary Kft. volt felelős a fejlesztésért. A prototípus és a részletes UI Kit segítségével a fejlesztők pontosan tudták, hogyan kell életre kelteniük az általam tervezett felületet.

Tanulságok

Kommunikáció

A projekt során tovább fejlesztettem kommunikációs készségeimet, különösen a fejlesztőkkel és az ügyféllel való együttműködés terén. A hatékony kommunikáció kulcsfontosságú volt a specifikációk értelmezésében és a visszajelzések gyors integrálásában.

Specifikációk és instrukciók

Megtanultam, hogyan dolgozzak hatékonyan a fejlesztői specifikációk és instrukciók alapján, amelyek iránytűként szolgáltak a tervezési folyamat során.

Drótvázak - wireframes - ux design

Problémamegoldás

Javult a problémamegoldó képességem, különösen az adatok és tartalom átlátható és kompakt módon történő megjelenítésében. Ez a készség nemcsak ebben a projektben, hanem a jövőbeli munkáimban is nélkülözhetetlen lesz.

Következtetés

Az alkalmazás tervezése során sikerült egy olyan felületet létrehoznom, amely megfelel az ügyfél és a felhasználók igényeinek egyaránt. A projekt során szerzett tapasztalatok és a kialakított munkafolyamatok értékesek lesznek a jövőbeni tervezési projektek során. A projekt eredményeképpen egy intuitív, két módban elérhető és könnyen kezelhető alkalmazás született, amely hozzájárul a felhasználók napi életének megkönnyítéséhez.

Az applikáció elérhető a PlayStore és az App Store felületén is.

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!