Anyabalansz Applikáció Tervezése - inBalance Webdesign

Anyabalansz Applikáció Tervezése

Applikáció UX/UI tervezése, prototípus és grafikák készítése.

A projektről

A projekt egy olyan mobilalkalmazás létrehozását tűzte ki célul, amely kisgyermekes édesanyák mindennapi kihívásainak kezelésében nyújt segítséget. A projekt során szorosan együttműködtem az App Hungary Kft. fejlesztőcsapatával és az ügyféllel (Záborszy Zsófiával az Anyatükör és az AnyaBalansz megálmodójával), akik az elsődleges specifikációkat már előkészítették.

Zsófival már korábban is együtt dolgoztunk, többek között kisebb grafikai anyagok, egy napló és a jelenlegi Anyatükör oktatási felület kapcsán, így a projekt kezdetekor már jól ismertem az elképzeléseit és a stílust, amit képviselni szeretne.

Tervezési folyamat

Információs struktúra

A projekt első lépéseként egy átfogó site map készült, amely meghatározta az applikáció struktúráját és segített a felhasználói útvonalak tervezésében. Ez a fázis biztosította, hogy a későbbi tervezési lépések logikus és felhasználóbarát alapokon nyugodjanak.

Információs struktúra  

Drótvázak

A sitemap és a felhasználói útvonalak kialakítását követően a drótvázak megtervezése következett. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy egy intuitív és könnyen kezelhető felületet hozzak létre, amely minden édesanya számára megfelelő lesz. A drótvázak tervezésekor különös figyelmet fordítottam a felhasználói interakciók egyszerűsítésére és a navigáció intuitív kialakítására.

Már a drótvázak kialakításánál is nagy figyelmet fordítottam arra, hogy az olyan nézetek is megtervezésre kerüljenek, mint az offline nézet, a hibaüzenetek vagy a kétfaktoros hitelesítés beállítása. Fontosnak tartom, hogy ezek a nézetek is minden esetben megtervezésre kerüljenek.

Drótvázak - Wireframe - UX/UI tervezés  

Design és prototípus

A drótvázak után a design tervek elkészítése következett, amelyek a világos és letisztult megjelenést helyezték előtérbe, hogy az édesanyák a lehető legkevesebb zavaró tényező mellett tudjanak koncentrálni a hanganyagokra. A tervezés során készült egy komplex prototípus is, amely bemutatta az applikáció teljes működését. A prototípus elérhető egy linken keresztül, így aki szeretné meg is tekintheti azt: Anyabalansz Prototípus

Prototípus és design- UI/UX tervezés  

UI Kit és Grafikák

A design fázis befejeztével elkészült a UI Kit, amely részletes útmutatást nyújtott a fejlesztők számára a felületi elemek implementálásához. Az applikációban használt grafikákat Adobe Illustrator segítségével én magam készítettem el, biztosítva a vizuális elemek magas minőségét és koherenciáját.

UI Kit

Fejlesztés és projektmenedzsment

A fejlesztést az App Hungary Kft. végezte a tervezési folyamatot pedig az Asana projektmenedzsment eszköz segítségével koordináltuk, amely lehetővé tette a folyamatos és gördülékeny kommunikációt a fejlesztők és az ügyfél között.

 

Eredmények

Az Anyabalansz applikáció tervezése során egy olyan felhasználói felület jött létre, amely támogatja az édesanyákat a mindennapi stressz kezelésében és a pozitív szülői kapcsolatok építésében. A hanganyagokra fókuszáló megközelítés figyelembe veszi az édesanyák időkorlátait, és lehetővé teszi számukra, hogy rövid idő alatt is hatékony segítséget kapjanak.

 

Tanulságok

A projekt során tovább fejlesztettem a felhasználóközpontú tervezési készségeimet, valamint a fejlesztőkkel és ügyfelekkel való kommunikációs képességeimet. A specifikációk alapján történő munkavégzés és a problémamegoldó képességem is jelentősen javult, amelyek elengedhetetlenek a felhasználóbarát és funkcionális design létrehozásához.

 

Következtetés

Az Anyabalansz applikáció tervezése egy sikeres projekt volt, amely megmutatta, hogy a jól megtervezett információs struktúra és a felhasználói igények mélyreható megértése milyen fontos szerepet játszik egy hasznos és hatékony mobilalkalmazás létrehozásában. Az eredmény egy olyan applikáció, amely valódi értéket nyújt a célközönség számára.

 

Következő lépések

Jelenleg egy Google kérdőív segítségével folyamatosan gyűjtjük a felhasználó visszajelzéseket. Ezeket később kiértékeljük, és a fejlesztőkkel és az ügyféllel együttműködve az esetleges hibákat és problémás területeket javítjuk.

Az eddigi visszajelzések között többségében funkcionális hibák  - fejlesztéssel, megfelelő beállításokkal javíthatók - merültek fel. A felhasználók felhívták a figyelmünket rá, hogy számukra újdonság volt, hogy a hanganyagok letölthetők és kérnék, hogy ez hangsúlyosabb legyen A megoldás egy újabb onboarding nézet bevezetése lehet, ahol erre a funkcióra a regisztrációkor felhívjuk a felhasználó figyelmét.

Az applikáció elérhető az App Store-ban és a PlayStore-ban.

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!