5 kulcsfontosságú szempont a UX/UI designer kiválasztásához - inBalance Webdesign

5 kulcsfontosságú szempont a UX/UI designer kiválasztásához

A hatékony UX/UI design létfontosságú egy sikeres digitális termékhez. Ha Te célod is egy olyan UX/UI designer megtalálása, aki képes átalakítani a vállalkozás digitális felületeit, akkor fontos tudnod, mire kell figyelni a kiválasztás során. Íme öt dolog, amely segít abban, hogy a megfelelő designert bízd meg:

AI által generált kép

Design Thinking: A UX Design alapja

Válassz olyan UX designert, aki mélyrehatóan érti és alkalmazza a design thinking módszert. Ez a megközelítés segít a tervezőknek és a tervezői csapat más tagjainak, hogy előre lássák és megelőzzék a lehetséges hibákat, így időt és költségeket is spórolnak meg Neked. Bár sok esetben maga a tervezés nagy költségnek tűnhet, hosszú távon egy profi designer az előbbiek miatt jó befektetés, hiszen a későbbi drága javításokat (utólagos fejlesztések, mert a felhasználók nem tudják használni a felületet vagy nem megfelelőek a statisztikák és javítani kell a struktúrán... stb.) elkerülheted.

Projektmenedzsment eszközök használata

Egy jó UX designer projektmenedzsment platformokat használ, hogy átláthatóvá tegye a munkafolyamatokat, lehetővé téve a projekt minden szakaszának nyomon követését. Ilyen platform lehet a Notion, az Asana, Trello vagy Jira. Az, hogy melyik felületet használva dolgoztok múlik a designeren és múlik magán a vállalkozás igényein és szokásain is. A lényeg, hogy a projekt egyes lépései nyomonkövethetők legyenek és minden esetben vissza lehessen követni a kommunikációt és ellenőrizni lehessen a kijelölt irányt és a célokat.

Én designerként a Notion felületét támogatom, ahol egy "Ügyfél Portált" alakítottam ki az ügyfelem számára. Erről többet is olvashatsz ebben a bejegyzésemben.

Felhasználói és üzleti célok egyensúlya

A 'felhasználó központú tervezés' nem jelenti a vállalati célok figyelmen kívül hagyását! Keress olyan UX/UI designert, aki képes integrálni a felhasználói kutatást és a design stratégiát annak érdekében, hogy elősegítse vállalkozása sikerét. Vagyis végül olyan digitális termék szülessen, amit nem csak kedvelnek a felhasználók, de az általad elvárt eredményeket (növekvő eladások és konverziós arány, márkahűség és márkakedveltség emelése... stb.) produkálja.

Ügyfél igényei és szakértői tanácsok

Az ideális UX/UI designer olyan szakember, aki nem csak az ügyfél kéréseit teljesíti, hanem proaktívan kommunikál és tanácsokat ad, hogy a végeredmény egyaránt támogassa az üzleti célokat és a felhasználói elégedettséget. Éppen ezért fontos, hogy Te is nyitott legyél végig a projekt során és el tudd fogadni, ha a célok teljesítése érdekében egy-egy ötletedet el kell engedned. Ezt persze akkor tedd meg, ha szakértői módon, akár tapasztalattal, akár statisztikával, kutatással támasztották alá, hogy nem lenne működőképes az elképzelésed.

Kreatív ötletelés és tervezés

Az ötletelési fázis nélkülözhetetlen a UX design folyamatban. Egy jó designer olyan skicceket és terveket készít, amelyek elősegítik a legjobb megoldások kiválasztását. Ha a designer már a skicceket is megmutatja számodra és bevon az ötletelési, döntési folyamatba, az mindenképpen pozitív. Ez persze a részedről is odafigyelést és energiát igényel, de a végeredmény szempontjából biztosan megéri a befektetett energia és gyümölcsöző lesz a közös ötletelés.

Ha a fentieknek megfelelő UX/UI design szakértőt keresel, aki segíthet a vállalkozásának a digitális térben való kiteljesedésében, kérj ajánlatot tőlem. Fedezd fel, hogyan hozhatunk létre együtt egy olyan felületet, amely nem csak esztétikailag vonzó, hanem funkcionálisan is kifogástalan.

Ne feledd, hogy a jó design nem csak a felület szépségéről szól, hanem arról is, hogy az mennyire használható és hatékonyan szolgálja az üzleti célokat!

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!