5 izgalmas tény weboldalakról - inBalance Webdesign

5 izgalmas tény weboldalakról

Bár az internet még csak kicsivel több, mint 30 éves múltra tekinthet vissza, bővelkedik az izgalmas történetű vagy témájú weboldalakban. Éppen ezért ebben a bejegyzésben hoztam nektek 5 izgalmas weboldalt, amiről ezeket biztosan nem tudtad!

https://www.youtube.com/watch?v=cOMmn_BlmAI

1. Egy weboldal, ami már a születésem előtt is létezett!

Annak a ténynek az ismeretében, hogy magáról a fogalomról, mint „internetaz 1990-es évektől beszélhetünk még elképesztőbb, hogy találunk olyan weboldalt, ami már ekkor létrejött és ami azóta is működik.

Most biztosan azt gondolod, hogy ez egy, az interneten felejtett weboldal, amihez 10 éve hozzá sem nyúltak és igazából csak egy „múzeumi darab”.

A valóság az, hogy ez az oldal az IMDb oldala. És nem csak, hogy nem múzeumi darab, hanem egyenesen modern és felhasználó barát is. Egy olyan oldal, ami az internet megjelenése óta folyamatosan fejlődik. Ékes gyöngyszeme ez az internet világának és csak remélem, hogy egy napon a saját weboldalam is ilyen múltra és fejlődésre tekinthet majd vissza.

forrás: https://www.imdb.com/

2. Mostanában, már a Fehér Ház weboldala

A whitehouse.com nem annak indult az interneten, amit most te is elsőre gondolnál és aminek ma már valóban megfelel. Ugyanis az 1990-es években az Egyesült Államokban élők – nem kis százalékban a tanulmányaikat folytató általános iskolás gyerekek is - felnőtt tartalmakra bukkanhattak ezen az oldalon a szülők nem ki meglepetésére. A domainnel kapcsolatban természetesen volt egy kis herce-hurca, de végső soron ma már a Fehér Ház weboldalára lyukadunk ki ezen a címen. A történetről itt többet olvashattok: https://www.cnet.com/tech/services-and-software/whitehouse-com-goes-to-porn/

3. elgooG weboldal

A elgoog.im oldalon, ami tulajdonképpen a Google fordítottja, izgalmas tartalmakra bukkanhatunk. Többek között lehetőségünk van:

  • Játszani a következő játékokkal: Pac-Man, Snake
  • Kipróbálni az 1998-as Google kereső felületét
  • Lecipzározni a Google kezdőlapját (ki tudja, hogy miért jött ez létre, de azért megér egy kipróbálást :D )
  • Vagy a Marvel rajongók akár Thanos kesztyűjével is csettinthetnek egyet, ami a találatok semmivé válását eredményezi. Micsoda hatalom a Google felett! :D

Thanos csettintés Google

4. Utálsz kimenni egy mozifilm közben?

Az interneten fellelhető egy weboldal, ami olyan applikációt hirdet, ami segít neked abban, hogy az egyes filmeknél - ha azt éppen moziban nézed - mikor érdemes kimenned mosdóba, ahhoz, hogy ne maradj le semmi fontosról. Ezt nevezem én a felhasználói igények kielégítésének! Éljen a User Experience! Weboldal és infó az applikációról itt:  http://runpee.com/

5. A McDonald's sztori

1994-ben a wired.com egyik írója észrevette, hogy a mcdonalds.com bizony nincs regisztrálva. Így ő ezt megtette, majd értesítette erről a franchise-t is. A cikk, amit Joshua Quittner erről az esetről írt, a mai napig megtekinthető és elolvasható itt. : https://www.wired.com/1994/10/mcdonalds/

Igen, ez egy 1994-es bejegyzés! Imádom, főleg, hogy semmit nem ront a bejegyzés értékén! Ha valakiben még kérdés merülne fel, hogy "miért éri meg blogot vezetni?" - nos EZÉRT!

a McDonald's sztori

Ingyenes UX tippek vállalkozásoknak?!

Vágysz arra, hogy vállalkozásod digitális termékei kiemelkedően sikeresek legyenek? Légy egy támogató közösség tagja és ismerd meg a UX/UI designban rejlő végtelen lehetőségeket!

©2023 - Viandt-Oláh Evelyn EV - inBalance Webdesign - Minden jog fenntartva!